• datik.law@gmail.com

  • تماس با ما:697 44 860 021 - 32 71 75 88 021

  • زمان : شنبه - پنجشنبه 17:30 - 09:30

مهاجرت به کانادا از طریق کار | اخذ ویزای کار

کانادا برای پویا نمودن بازار کار خود و جبران کمبود نیروی کار ماهر خود، هر ساله دهها هزار نیروی کار خارجی از سراسر جهان جذب می نماید. به جز شهروندان کانادا و مقیمان دائم این کشور، تمامی ساکنین کانادا برای کار کردن در این کشور به اخذ مجوز کار از کشور کانادا یا به طور مشخص از اداره مهاجرت و پناهندگی کانادا نیاز دارند. بنابراین اخذ مجوز کار یکی از سریع ترین راه ها برای ورود و در نهایت مهاجرت به کانادا است چرا که امکان تبدیل به اقامت دائم را دارد.

برای کارمندان خارجی، معمولاً پیش از دریافت ویزای کار از دفتر استخدام و گسترش مبادلات اجتماعی کانادا (ESDC)، نیاز به پیشنهاد کار از سوی یک کارفرمای کانادایی هست. این فرآیند خود چند مرحله دارد.

گام اول: درخواست ارزیابی کارمند خارجی در کانادا

ابتدا باید بررسی شود که هیچ شهروند کانادایی یا شهروند مهاجر دارای اقامت دائم در حال حاضر برای انجام کار مورد نظر کارفرمای کانادایی وجود ندارد. بر همین اساس ضروری است اداره منابع انسانی و توسعه کانادا (HRSDC) باید درخواست کافرما را ارزیابی (LMIA) و تأیید کند مجوز کاری را که از سوی اداره مهاجرت صادر می شود اثر منفی بر اقتصاد کانادا نخواهد داشت.

در بعضی موارد محدود، ویزای کار بدون نیاز به ارزیابی توسط دفتر مهاجرت کانادا صادر می شود. این موارد عبارتند از:

  • وجود یک توافق بین المللی. مثل توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی (NAFTA)
  • اگر ورود این فرد خاص نفع ویژه ی اقتصادی، اجتماعی یا فرهنگی برای کانادایی ها داشته باشد.
  • امکان استخدام و گرفتن ویزای کار برای همسر یا شریک عاطفی فردی که خود برای اقامت در کانادا ویزای کار یا اقامت موقت تحصیلی دارد.
  • اگر کاری که فرد برای آن در نظر گرفته شده، ماهیت خیریه یا مذهبی داشته باشد.
  • اگر فردی به جز دلایل بالا، به دلیل خاصی مثلا درخواست پناهندگی به کانادا، نیاز دارد از خود حمایت مالی کند و مشغول به کار باشد.

 

گام دوم: پیشنهاد کاری در کانادا

پس از آنکه ارزیابی و سنجش درخواست کار مورد تأیید قرار گرفت، کارفرمای کانادایی می تواند به کارمند خارجی پیشنهاد کار موقت بدهد. 

کارفرما باید یک کپی از تأییدیه مثبت ارزیابی را همراه جزییات دقیق کار با نامه پیشنهاد کار برای کارمند خارجی بفرستد.

 

گام سوم: تقاضای ویزای موقت کار در کانادا

در این مرحله کارمند خارجی می تواند درخواست ویزای کار خود را به همراه مدارک، به ESDC بفرستد.

اگر کارفرمای کانادایی مهاجر خارجی از ایالت کبک است، کارمند خارجی ممکن است ملزوم به دریافت گواهی پذیرش کبک (CAQ)) (Certificat d’acceptation du Québec هم برای کار موقت در کبک باشد. البته تعدادی از مشاغل در کبک هستند که گرفتن ویزای کار برای آنها “سریع و تسهیل شده” است. برای استخدام در این مشاغل نیازی به گرفتن گواهی توسط کارفرما وجود ندارد.

 

گام چهارم: اخذ ویزای کار کانادا

یک کارمند آژانس خدمات مرزی کانادا (CBSA)، هنگام ورود به کانادا و در همان ایستگاه مرزی برای شخص ویزای موقت کاری صادر می کند.

 

درخواست ویزای کار داخل خاک کانادا

در صورت داشتن یکی از شرایط زیر، متقاضی می تواند از داخل خاک کانادا برای اخذ مجوز کار اقدام کند:

  • چنانچه دارای مجوز کار مخصوصی و قصد دریافت مجوز فعالیت دیگر از اداره مهاجرت و پناهندگی کانادا داشته باشد.
  • چنانچه در حال گذراندن مراحل اخذ اقامت کانادا و همچنان در این کشور ساکن باشد.
  • چنانجه دارای اقامت موقت کانادا با اعتبار مدت بیش از شش ماه باشد.
  • چنانچه همسر یا پدر یا مادر متقاضی دارای ویزای تحصیل یا مجوز کار در کانادا باشد.

 

عدم نیاز به مجوز در موارد خاص

بعضی از کارها شرایط خاص خود را دارند و ممکن است نیاز به مجوز کار نداشته باشند، یا اینکه مجوزشان سریعتر صادر شود، مانند:

  • پرستارهای سرخانه افرادی هستند که برای مراقبت از کودکان، افراد پیر و معلولین در محل زندگی آنان و بدون نیاز به سرپرست واجد 

شرایط میباشند. پرستارهای سرخانه بایستی در خانه شخصی که محل کارشان هست زندگی کنند. برای واجد شرایط بودن برای برنامه 

پرستار سرخانه باید مدارک و مشخصات زیر را داشته باشید:

  1. یک تأییدیه از طرف اداره منابع انسانی (LMO) از یک کارفرما در کانادا
  2. یک توافقنامه کاری امضا شده مابین شما و کارفرمای آینده شما
  3. تکمیل دیپلم دبیرستان و یا معادل آن
  4. حداقل 6 ماه آموزش یا حداقل 1 سال کار تمام وقت با حقوق به عنوان پرستار یا در یک رشته مرتبط در 3 سال گذشته
  5. آشنایی به زبان انگلیسی یا فرانسه
  6. یک مجوز کار قبل از ورود به کانادا

 

  • مدیران و تجار افرادی هستند که تحت قراردادهای تجارت آزاد زیر به کانادا می آیند:
  1. توافقنامه تجارت آزاد امریکای شمالی (NAFTA)
  2. موافقتنامه عمومی تجارت خدمات (GATS)
  3. سایر توافقنامه های تجارت آزاد

افراد تحت توافقنامه های فوق، برای انجام رساندن تجارت یا سرمایه گذاری خود، بسیار سریعتر و ساده تر وارد کانادا شوند. این افراد ممکن است نیازی هم به تأییدیه اداره منابع انسانی و توسعه مهارتهای کانادا (HRSDC) نداشته باشند.

در مورد ویزای کار کانادا بیشتر بدانید:

  • در صورتی که حرفه و کار شما زیر مجموعه مشاغلی باشد که نیاز به تأییدیه اداره منابع انسانی و توسعه کانادا جهت اخذ مجوز نداشته باشد و همچنین دارای شرایطی باشید که بتوانید بدون ویزا وارد کانادا شوید، می توانید در هنگام ورود به کانادا نیز برای اخذ مجوز اقدام کنید.
  • در صورت فعالیت تمام وقت و پرداخت مالیات به دولت کانادا، پس از یک سال می توانید جهت اخذ اقامت دائم این کشور اقدام و متعاقب آن (حدود سه سال) پاسپورت این کشور را دریافت کنید و در نتیجه به عنوان شهروند کانادا در این کشور سکونت کنید.
  • افرادی که با ویزای بازدید تجاری و به عنوان بیزینس ویزیتور (business visitor) وارد خاک کانادا می شوند تحت شرایطی نیاز به اخذ این مجوز ندارند.
  • فرزندان اشخاصی که موفق به اخذ مجوز کار در کانادا شده اند، می توانند تا پایان دوره دبیرستان از آموزش رایگان در مدارس کانادا بهره مند شوند.
  • فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر کانادا ظرف سه ماه پس از دریافت مدرک خود می توانند درخواست مجوز کار از دولت کانادا را نمایند.

پس از اخذ مجوز کار از سوی کشور کانادا شما برای ورود به کانادا نیاز به ویزا دارید. در اینجاست که مشاوران و وکلای برجسته ی موسسه حقوقی ملک پور در سریع ترین وقت ممکن اقدامات لازم را برای شما فراهم خواهند کرد.

 

لطفاً جهت ارزیابی رایگان شرایط شما توسط وکلای داتیک، نسبت تکمیل فرم ارزیابی اقدام فرمایید.