• datik.law@gmail.com

  • تماس با ما:697 44 860 021 - 32 71 75 88 021

  • زمان : شنبه - پنجشنبه 17:30 - 09:30

برنامه مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی هنرمندان

برنامه مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی هنرمندان

هنرمندان و دست اندرکاران امور فرهنگی می توانند از طریق روش خوداشتغالی در دو سطح فدرال و استانی به کانادا مهاجرت کنند. طبق آئین نامه های مهاجرت کانادا (IRPR) هنرمند خوداشتغال کسی است که قصد وی پس از ورود به کانادا ادامه فعالیت های خوداشتغالی خود بوده و نیز در پنج سال قبل از اقدام به مهاجرت از این طریق، حداقل یکی از شرایط زیر را داشته باشد:

  • حداقل دارای دو سال سابقه فعالیت به صورت خود اشتغال باشد. به عبارت دیگر از این طریق کسب درآمد کرده باشد.
  • حداقل دارای دو سال سابقه هنری یا فرهنگی در سطح حرفه ای و بین المللی باشد.
  • حداقل دارای یک سال سابقه فعالیت به صورت خود اشتغال (کسب درآمد) و یک سال هم سابقه هنری یا فرهنگی در سطح حرفه ای و بین المللی باشد.

 

لیست مشاغل هنری فرهنگی در برنامه مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی

طبق طبقه بندی های مشاغل کانادا (National Occupational Classifications) که به اختصار NOC نامیده می شود، مشاغل هنری - فرهنگی عبارتند از:

  • فعالیت های مربوط به کتابداری، بایگانی و حفظ و مرمت آثار تاریخی و هنری

5111

کتابداران

5112

افرادی که در مرمت و نگهداری آثار تاریخی و هنری فعالیت می کنند

5113

بایگانان

5211

دستیاران کتابداری و بایگانی

5212

کارهای فنی مرتبط با موزه ها و گالری های هنری

 

  • فعالیت های مرتبط با کتاب و روزنامه نگاری

5121

نویسندگان

5122

ویراستاران

5123

روزنامه نگاران

1123

متخصصان روابط عمومی و ارتباطات و تبلیغات

5125

مترجمان

 

  • فعالیت های مربوط به هنرهای خلاقانه و بازیگری

5131

تهیه کنندگان، کارگردانان، مدیران فیلمبرداری و مشاغل مشابه

5132

رهبران ارکستر، آهنگسازان و تنظیم کنندگان موسیقی

5133

موسیقی دانان و خوانندگان

5134

رقصندگان

5135

هنرپیشگان و کمدین ها

5136

نقاشان، مجسمه سازان و سایر هنر های تجسمی

5221

عکاسان

5222

فیلمبرداران ویدئویی و سینمایی

5223

تکنسین های هنر های گرافیکی

5224

تکنسین های پخش (نظیر رادیو و تلویزیون)

5225

تکنسین های صدا برداری و تصویر برداری

5226

سایر تکنسین ها و هماهنگ کننده در امور تصاویر متحرک، پخش و هنر های نمایشی

5227

مشاغل حمایتی در امور تصاویر متحرک، پخش و هنر های نمایشی

5231

مجریان برنامه و اعلام کننده های برنامه ها

5232

سایر نقش آفرینان

 

  • سایر زمینه های مرتبط با امور هنری و فرهنگی

5241

طراحان گرافیک و تصویرگران (کتاب، مجله و …)

5242

طراحان داخلی

5243

طراحان تئاتر، مد، نمایشگاه و سایر طراحان هنری

5244

صنعت گران و خالقان هنرهای دستی

5245

الگوسازان پارچه، چرم و پوست

 

لازم به ذکر است که صرف قرار گرفتن شغل متقاضی در فهرست فوق کافی نبوده و متقاضی برای مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی باید به صورت خوداشتغال یا در سطح بین المللی فعالیت داشته باشد. به عنوان مثال چنانچه متقاضی طراح هنری بوده ولی به عنوان کارمند یک موسسه دولتی یا خصوصی فعالیت داشته باشد، پذیرفته نیست اما اگر همین فرد با دریافت پول از موسسات دولتی یا خصوصی برایشان طراحی و از این راه امرار معاش کند، آن وقت خوداشتغال محسوب می شود.

 

امتیازبندی گروه هنرمندان در برنامه مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی

فاکتورهایی که برای کسب امتیاز هنرمندان ملاک است عبارتند از: سن، تحصیلات، سابقه کار، آشنایی با زبان و انطباق پذیری

معمولاً هنرمندان در این روش برای کسب امتیاز لازم مشکلی ندارند چرا که حداکثر امتیاز در نظر گرفته شده در برنامه خود اشتغالی در کانادا، 100 امتیاز است و متقاضی فقط به کسب 35 امتیاز برای قبولی نیاز دارد در نتیجه کسب امتیاز جهت شرکت در این برنامه آسان است. همچنین می توان گفت که اگر مجموع امتیازات متقاضی به 35 برسد، می تواند بدون نیاز به مدرک زبان در برنامه مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی شرکت کند.

 

  • سن (حداکثر 10 امتیاز)

16 سال یا کمتر

0 امتیاز

21 الی 49 سال

10 امتیاز

17 سال

2 امتیاز

50

8 امتیاز

18 سال

4 امتیاز

51 سال

6 امتیاز

19 سال

6 امتیاز

52 سال

4 امتیاز

20 سال

8 امتیاز

53 سال

2 امتیاز

 

  • تحصیلات (حداکثر 25 امتیاز)

مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا و حداقل 17 سال تمام وقت و یا معادل آن

25 امتیاز

دو یا بیشتر مدرک دانشگاهی در سطح کارشناسی و حداقل 15 سال تمام وقت و یا معادل آن

22 امتیاز

یک سه سال مدرک، گواهینامه بازرگانی یا کارآموزی و حداقل 15 سال تمام وقت و یا معادل آن

22 امتیاز

یک مدرک دانشگاهی از دو سال یا بیشتر در سطح لیسانس و حداقل 14 سال تمام وقت و یا معادل آن

20 امتیاز

یک دو سال مدرک، گواهینامه بازرگانی یا کارآموزی و حداقل 14 سال تمام وقت و یا معادل آن

20 امتیاز

یک مدرک دانشگاهی یک ساله در سطح لیسانس و حداقل 13 سال تمام وقت و یا معادل آن

15 امتیاز

یک سال مدرک، گواهینامه بازرگانی یا کارآموزی و حداقل 13 سال تمام وقت و یا معادل آن

15 امتیاز

یک سال مدرک، گواهینامه بازرگانی یا کارآموزی و حداقل 12 سال تمام وقت و یا معادل آن

15 امتیاز

دیپلم

5 امتیاز

 

  • سابقه کاری (حداکثر 35 امتیاز)

دو سال سابقه مرتبط

20 امتیاز

سه سال سابقه مرتبط

25 امتیاز

چهار سال سابقه مرتبط

30 امتیاز

پنچ سال سابقه مرتبط

35 امتیاز

 

  • آشنایی با زبان انگلیسی یا فرانسه (حداکثر 24 امتیاز)

مهارت در زبان انگلیسی یا فرانسه یکی از پنج عامل انتخاب برای هنر مندان بوده که حداکثر 24 امتیاز دارد. به متقاضی تعلق می گیرد. از آنجا که حداقل امتیاز لازم جهت قبولی، 35 امتیاز است و کسب این امتیاز دشوار نیست، معمولاً هنرمندان می توانند بدون نیاز به مدرک زبان در برنامه مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی شرکت نمایند.

 

  • انطباق پذیری (حداکثر 6 امتیاز)

سابقه کار قبلی در کانادا

5 امتیاز

سابقه  تحصیل قبلی در کانادا

5 امتیاز

داشتن بستگان در کانادا

6 امتیاز

                                     

توضیحات

  • چنانچه فردی ۵ سال سابقه کار خود اشتغالی داشته باشد تمام ۳۵ امتیاز را کسب خواهد کرد و نیازی به کسب سایر امتیازات نیست.
  • در صورتی‌ که نیاز به کسب امتیازات زبان، برای زبان انگلیسی‌ بایستی مدرک IELTS و برای زبان فرانسه مدرک TEF ارایه گردد.
  • کسب مجموع ۳۵ از هر یک از موارد بالا امتیاز کافیست و نیازی با داشتن امتیاز از تمامی مورد نمی ‌باشد.
  • بر عکس استان کبک که شرط دارایی حد اقل یک صد هزار دلاری برای افراد خود اشتغال دارد، برای مهاجرت به سایر استان‌ها به دلیل تنوع مشاغل و تفاوت‌ های اساسی‌ در نوع کار، حداقل سرمایه تعریف نشده است ولی فراموش نشود که هزینه‌های اولیه مهاجرت و داشتن پول کافی‌ برای مخارج مدت زمان اولیه تا زمان راه اندازی کار خود اشتغالی و همچنین هزینه‌ های راه اندازی شغل و پیشه به منظور آغاز فعالیت اقتصادی در قالب خود اشتغالی بایستی محاسبه و در نظر گرفته شود.

 

 هزینه های دولتی

متقاضی اصلی

1050 دلار

همسر  و فرزندان (هر نفر)

550 دلار

فرزند زیر 22 سال

150 دلار

 

 مدارک مورد نیاز

  • ترجمه سوابق تحصیلی (ریز نمرات و دانشنامه)
  • ترجمه سوابق شغلی (ارایه کلیه قراردادها و فعالیت های مرتبط انجام شده در 5 سال گذشته، ارایه پروانه کسب یا مجوز از صنف مرتبط، ارایه کلیه فعالیت های انجام شده و نمونه کارها، ارایه مدرک و فعالیت های بین المللی مرتبط)
  • ترجمه مدارک فردی (شناسنامه، سند ازدواج، مدارک و اسناد ملکی)

 

 

درصورتی که شغل شما از جمله مشاغل هنری مذکور می باشد و مایل به امتیازبندی و شرکت در برنامه مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی هنرمندان هستید،

می توانید نسبت به تکمیل فرم ارزیابی رایگان اقدام و از مشاوره رایگان وکلای داتیک بهره مند شوید.